Med tiden blir de flesta tänder mer eller mindre missfärgade av bla te, kaffe, tobak och vin. Många önskar då att göra sina tänder ljusare med blekning.

Inför blekning så är det viktigt att relativt nyligen ha genomgått en tandläkar-undersökning så att man ser att du ej har några hål eller problem med tandköttsfickor eller liknande som primärt måste åtgärdas. Det är ju viktigt att man har en hel och frisk mun innan man bleker!

Vi framställer individuella blekskenor som man sedan själv applicerar blekningsmedel i. Oftast bleker man  i ca 1 vecka, på dagen eller natten. Vi tar alltid tandfärg innan så vi kan se vilka mål du har med din blekning. Det är också bra för att kunna jämföra före och efter, om man vill det.

Ibland kanske man har framtandsfyllningar som fortfarande är funktionella men som har missfärgats på annat sätt än själva tanden. Då kan man byta ut dessa efter blekningen är klar, om man så önskar.

Vi använder blekmedlet Opalescense för blekning av dina tänder, läs mer här; http://www.opalescence.se/information-om-tandblekning/patientanpassad-blekning